Re-integratie en outplacement

De invulling van een re-integratie of outplacement traject is voor een deel vergelijkbaar met loopbaanbegeleiding. Er is echter meestal een andere aanleiding en ander doel: Het vinden van passend werk extern.

Dit betekent loslaten en verwerken van het oude, het ontwikkelen van zelfinzicht, ontdekken van reële mogelijkheden. Als kandidaat word je je bewust(er) van je kwaliteiten en drijfveren.

In het kort gezegd komt het er op neer te ontdekken:

  • wie ben ik?
  • wat wil ik?
  • wat kan ik?
  • waar vind ik wat ik wil?

Een beroepskeuzetest en een interessetest kunnen worden afgenomen. Het aanleren van vaardigheden om de arbeidsmarkt te benaderen komt aan de orde. De kandidaat leert hoe zich te presenteren op de arbeidsmarkt; waar zijn vacatures te vinden en hoe te netwerken? Hoe een goede motivatie te verwoorden, een goed CV en een goede brief te schrijven?

Ik gebruik mijn kennis van de arbeidsmarkt en zet mijn eigen netwerk in. Ik regel oriënterende gesprekken en werkervaringsplaatsen. Wanneer dit tot betere oplossingen en mogelijkheden leidt schakel ik collega’s in (bijvoorbeeld een coach of psycholoog). Door het werken volgens stappen, met een actieve houding en door concrete acties worden resultaten behaald.